Pojechaliśmy na kilka dni do Krakowa, niby nie daleko, niby nie koniec świata. Jednak podróż nawet bliska z dwójką małych dzieci to zawsze wyczyn. Któregoś wieczora córeczka zaczęła narzekać na bolący ząbek, podałam lek przeciwbólowy a rano zaczęłam poszukiwania stomatologa. Tylko znajdź w obcym mieście lekarza z podejściem do dzieci. Jakie miałam szczęście kiedy po rozmowie telefonicznej udało mi się nas umówić za godzinę do specjalisty. Trafiliśmy do dentysty Kraków Płaszów
,byłam i jestem zachwycona. Córeczka siedziała na fotelu jak zaczarowana. Miła , przyjazna atmosfera, wszystko czyste i nowe. Super podejście do dzieci, rodzice z Krakowa POLECAM
lekarz w podróży
Jak przygotować dziecko do podróży? Radzimy, co zabrać i na jakie rozwiązania postawić.
- martusia85
- yarwyck
Re: lekarz w podróży
Dla mnie bardzo dobrą stroną internetową jest ktomalek https://ktomalek.pl/blog/witamina-d-dla ... ienia/w-51 gdzie znajdziecie chyba wszystkie informacje dotyczące leków i zdrowia. Możecie też zarezerwować tam leki, następnie odebrać je w waszej aptece. Wygodne, prawda ? Na podróż trzeba zawsze mieć przygotowaną apteczkę.
- Monik87
To bardzo ciekawa sprawa. W końcu jeśli mówimy o profesjonalnych sportowcach, to przecież podstawą będzie wykonywanie badań w takich miejscach jak https://www.fitmedica.pl/medycyna-sport ... -warszawa/ Bez tego ciężko będzie Wam jakkolwiek poważnie myśleć o karierze sportowca.
- foxi
Będąc w podróży , czy na wakacjach nie musimy marnować czasu na lekarza; oczywiście jak są skrajne przypadki to nie mamy wyjścia. Są jednak sytuacje kiedy możemy sami sobie lub najbliższym pomóc, musimy tylko wiedzieć jak. Czym zdezynfekować ranę , wiecie ? Warto trochę poczytać , by nagła sytuacja nas nie zaskoczyła.. Bez problemu będziemy umieć wtedy pomóc bez udziału lekarza. Po co marnować czas na wakacjach, są przecież ciekawsze rzeczy do robienia niż wizyty lekarskie, pzdr
- Paweł29
Zdrowie ma się tylko jedno, więc warto o nie zadbać,dlatego jako marynarz, warto wybrać najlepszych http://hms-assistance24.com/. W klinice tej można również wykonać wszystkie badania, potrzebne do morskiego świadectwa zdrowia. Pamiętaj by zabezpieczyć swoje zdrowie!
- majkon
Lekarza czasem można mieć cały czas ze sobą. Warto tutaj pomyśleć o zdalnych lekarzach konsultacjach itp. Widziałam, że lekarze online tak samo mogę szybko zdiagnozować i pomóż nam w chorobie jak inni tradycyjni lekarze, nie czkając w kolejkach.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Polska
- ↳ Europa
- ↳ Poradnik podróżnika
- ↳ Inspiracje
- ↳ Motoryzacja i Vanlife
- ↳ Historie z podróży
- ↳ Lifestyle
- ↳ Praca w podróży
- ↳ Planowanie podróży
- ↳ Lokalne przysmaki